LinQme InternetSolutions Zoekmachine optimalisatie | SEO | Professionele websites | Maatwerk

Tips en Tricks om je website te verbeteren

Een website verbeteren om de vindbaarheid te vergroten

Een website optimaliseren kost vooral veel tijd. Om belangrijke informatie te verzamelen, inkomende links te creeëren en het zoekgedrag van gebruikers te analyseren.

Zoekgedrag bezoekers

Om meer bezoekers naar je site te halen, moet je weten waar men op zoekt en hoe. Google is de marktleider op het gebied van zoekmachines, en heeft vele tools beschikbaar om je website te verbeteren. Allereerst maak je een account aan, logt in en gaat je instellingen bewerken. Hierbij kun je verschillende tools gaan gebruiken. Denk hierbij vooral aan de 'webmaster tools' en 'google analytics'. Onze complete websites bevatten altijd een voorbereide koppeling met Google Analytics, dus het bekijken van zeer uitgebreide statistieken kan veel informatie geven over uw bezoekers. Daarnaast werken wij met Piwik, een zeer uitgebreide statistieken programma, maar eenvoudiger in gebruik.

Video's over het optimaliseren van je website

Op youtube staan talloze video's om je vindbaarheid te vergroten. Zoek eens in Youtube op 'SEO' of 'zoekmachineoptimalisatie'. En kijk ook eens naar Eyetracking sample en zie hoe gebruikers een website bekijken. Daarbij zie je vooral hoe belangrijk bepaalde onderdelen van een site zijn. 

Zoekwoorden vinden

Google Adwords heeft een goed hulpprogramma om zoekwoorden te vinden, die gebruikers intypen in Google. Ook kun je zien hoe groot de concurrentie is en dus welke kans je maakt om gevonden te kunnen worden op bepaalde zoekwoorden. Indien u wilt kunt u door ons een zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren.

Posities op zoekwoorden monitoren

Om goed te kunnen zien welke effecten een positief of negatief effect hebben op uw ranking in de zoekmachines, raden wij het aan uw posities in verschillende zoekmachines te monitoren. Onze monitoring abonnementen bieden u de mogelijkheid uw posities wekelijks of maandelijks te zien, waarna snel kunt anticiperen als het nodig is. Neem contact met ons op voor meer informatie

 Speciale extensies (toevoegingen) op uw site

Voor het CMS wat wiij gebruiken zijn diverse extensies beschikbaar. Zelfs de gratis versies kunnen een aanzienlijke verbetering opleveren om de vindbaarheid te vergroten en fouten op de website te monitoren (denk aan dode links). 

Website verbeteren voor bezoekers

De beoekers die uw website bekijken bepalen of uw website goed is of niet. En of men wordt aangezet tot aankoop van een prpoduct of dienst. 

Statistieken analyseren

Om te weten welke pagina's goed bekeken worden en welke niet, kunt u de statistieken analyseren en kijken hoelang een gebruiker op uw website is geweest, welke pagina's deze heeft bezocht en met welke zoekwoorden uw website is gevonden. 

Conversies en doelen

Als u iets verkoopt kan het fijn zijn om te weten hoe een koper uw website heeft gevonden en met welke zoekwoorden, welke pagina's zij hebben bekeken alvorens een aankoop te doen, etc. Hiervooor dient u doelen te definiëren en met behulp van de statistieken te monitoren. 

Op basis van de statistieken kunt u bepalen welke pagin's wellicht aangepast zouden kunen worden, om uw bezoekers meer aan te zetten tot aankoop van uw producten, de zogeheten 'conversie'. 

Conclusie: Het verbeteren van uw website is een terugkerend proces, waarbij vele factoren in acht genomen dienen te worden. Er kan veel tijd in gaan zitten, afhankelijk van het doel van uw website. Hoe groter het belang van goed werkende website, schroom dan niet om iemand in de arm te nemen, die hierin gespecialiseerd is. Wij staan onze klanten altijd met raad en daad terzijde om hun website te optimaliseren.

Succes!