LinQme InternetSolutions Zoekmachine optimalisatie | SEO | Professionele websites | Maatwerk

Statistieken van uw website

Wij leveren wij altijd de mogelijkheid mee om statistieken te bekijken bij elke website. Wij maken gebruik van 2 gratis maar zeer uitgebreide statistieken programma's voor uw website. Bestudering van uw statistieken kan waardevolle informatie opleveren, bijvoorbeeld welke zoekwoorden zijn gebruikt en waarmee uw bezoekers uw website hebben gevonden. 

 

Piwik

piwik-example

Voor ons statistieken systeem gebruiken wij Piwik, met veelal dezelfde informatie als Google Analytics, maar met een aantal interessante voordelen.

Het is wat eenvoudiger in gebruik en geeft een goed overzicht van de gebruikers en zoekopdrachten van gebruikers. Doelen en conversies zijn eenvoudiger in te stellen en het dashboard (beginscherm) kunt u eenvoudig aanpassen aan uw behoeftes. 

Bij onze complete website paketten wordt Piwik standaard meegeleverd. Indien gewenst kunnen wij voor u aangepaste rapporten maken om uw ´doelen´ inzichtelijk te maken. Denk hierbij aan een contact- of bestelformulier of een prijslijst, die u als doel kunt instellen, zodat u inzicht krijgt in de resultaten van een bepaalde pagina en hoe men die pagina heeft gevonden.

 

Google Analytics

Google Analytics kan worden meegeleverd met uw website

Met Google Analytics heeft u ook verbluffend goed inzicht in uw bezoekers en hoe ze u gevonden hebben, zodat u hierop kunt inspelen.

Google Analytics heeft een wat hogere leercurve, maar geeft wel veel nuttige informatie en is te koppelen aan uw Adwords account, die u eenvoudig met uw gmail account kunt instellen. 

Het voordeel van Adwords is dat u gericht uw doelgroep kunt aanspreken met een gerichte advertentie (rechtsboven in zoekresultaten). Wij adviseren om altijd eerst uw website te optimaliseren, alvorens geld uit te geven aan een (eenmalige) advertentie, omdat zoekmachineoptimallisatie van uw website langdurig effect kan blijven hebben. Gebruik Google Adwords dan ook als aanvulling op uw internet marketing strategie.

 
Beide tools worden standaard opgenomen in de websites die wij ontwikkelen, bouwen en beheren. Indien u wiltverzorgen wij ook rapportages op maat.